Папа: не забуваймо про мученицьку Україну, яка дуже страждає

Папа: не забуваймо про мученицьку Україну, яка дуже страждає

Сер 22, 2024

Завершуючи загальну аудієнцію, Папа Франциск скерував думку до народів, які страждають від війн, закликаючи до молитви за мир.

«І, будь ласка, не забуваймо про мученицьку Україну, яка дуже страждає...», – сказав Папа Франциск, промовляючи на завершення загальної аудієнції в середу, 21 серпня 2024 р., перерваний оплесками паломників, зібраних у залі Павла VI, що підтримали його заклик.
про це повідомляє сайт Vatican News
«Не забуваймо про М'янму, Південний Судан, Північний Ківу та багато країн, де йде війна, – вів далі він. – Молімося за мир. І не забуваймо про Палестину та Ізраїль: нехай там буде мир», – побажав Святіший Отець, побажавши також усім Божого благословення.

На закликові до молитви за мир також було зосереджене вітання, з яким Папа Франциск звернувся до польських прочан. «Наш світ, пошрамований війнами та поділами, як ніколи потребує плодів Святого Духа», – сказав він, покликаючись на тему виголошеного перед цим повчання, і закликав: «Починаючи з ваших сімей і місць праці, вносьте у своє щоденне життя любов, мир і добро. Нехай же ваші молитви за заступництвом Матері Божої з Ясної Гори, до Якої чимало з вас цими тижнями пішки вирушають у паломництво, дарують світові такий жаданий дар миру».

Поділитись
Категорія