У Фастові коронували статую Богородиці, корону благословив Папа

У Фастові коронували статую Богородиці, корону благословив Папа

Тра 18, 2024

В коментарі для Радіо Ватикану настоятель місцевої парафії та директор благодійного центру розповів про те, звідки взялася унікальна фігура, як виникла ідеї її коронувати і яким чином це пов’язане з діяльністю херсонської філії фастівського осередку святого Мартіна.

Напередодні 107-ї річниці початку об’явлень Пресвятої Богородиці у португальській місцевості Фатімі, 12 травня 2024 р., у парафіяльному храмі Воздвиження святого хреста у Фастові, що на Київщині, де також діє домініканський благодійний осередок святого Мартина де Поррес, відбулася коронація статуї Пресвятої Богородиці. Ця статуя походить з Фатіми й була виготовлена незадовго після об’явлень. Корону наприкінці жовтня минулого року поблагословив Папа Франциск, а коронацію провів єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії Олександр Язловецький, який брав участь у Синоді Єпископів у Ватикані, в заключний день якого й відбулося благословення корони.

Foto #1

   

Отець Михайло Романів, Ордену Проповідників, настоятель парафії та директор центру святого Мартіна, в коментарі для Радіо Ватикану-Vatican News розповів про те, як виникла ідея коронувати цю статую, реалізація якої повʼязана також із трагедією, що трапилися на Херсонщині після підриву дамби Каховського водосховища, та яким чином до цього причетний Папський розподілювач милостині кардинал Конрад Краєвський.

Джерело: Vatican News

Поділитись
Категорія
Адреса
Знайти дану подію

Фістів