в Києві відбувся тренінг для капеланів

в Києві відбувся тренінг для капеланів

Вер 02, 2024

Днями у Києві відбувся тренінг для капеланів «Бути поруч». Зустріч відбувалась у приміщеннях парафії Пресвятої Діви Марії Матері Церкви та була організована зусиллями Християнської Служби Порятунку.

Участь у тренінгу взяли 50 осіб. Серед них: римо-католики, православні, греко-католики, п’ятидесятники, баптисти, адвентисти, месіанські євреї і харизмати. Більшість учасників – це діючі служителі або кандидати у Оперативний капеланський резерв КВК ХСП – капеланський спецназ для участі у міжконфесійних капеланських місіях спеціальних форматів. Крім того, тренінг відвідали офіцери зі Служби військового капеланства ЗСУ.

Захід розпочався молитвою, яку очолив ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук. З огляду на те, що єпископ відповідає при єпископаті України за військове душпастирство та очолює Міжконфесійну раду при Міністерстві оборони України, час молитви та перебування разом із учасниками був дуже цінний.

Тренінг проводила військовий психолог Корпусу військових капеланів ХСП – Неля Куцак. Під час зустрічей вона торкнулася питань, що стосуються світу воїна, горювання та втрати, вигорання та ін.

Джерело: https://rkc.org.ua/blog/2024/09/02/kyyiv-vidbuvsya-trening-dlya-kapelaniv


Поділитись
Категорія