Завершення візиту делегації ВРЦіРО до Бразилії: шокуючі свідчення про злочини Росії та молитва за мир під покровом Богородиці

Завершення візиту делегації ВРЦіРО до Бразилії: шокуючі свідчення про злочини Росії та молитва за мир під покровом Богородиці

Тра 24, 2024

Четвер, 23 травня, делегація Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) провела в столиці Бразилії – місті Бразиліа. Тут відбулася низка зустрічей з представниками різних Церков, уряду та парламенту.

Про це повідомило інтернет-видання Римсько-католицька церква в Україні.

Вранці регіональне Біблійне Товариство Бразилії (БТБ) організувало захід «Церкви моляться за справедливий мир», на який прибули численні представники різних Церков, щоб послухати свідчень членів делегації та молитися про справедливий мир в Україні. Дуже зворушливим були свідчення Генерального Секретаря Біблійного товариства України єпископа Олександра Бабійчука з Херсона, син якого знаходився в російському полоні протягом шести місяців, і пастора Олександра Павенко, який розповів про те, як загинули його три сина. Двох з них російські солдати катували, вбили, а тіла спалили.

Саме тоді, коли відбувалася зустріч в офісі товариства, в українському Харкові горіло видавництво Біблійного Товариства України (БТУ). Там загинули люди та згоріло багато Біблій.

Після зустрічі в Біблійному товаристві, делегація ВРЦіРО зустрілася з Генеральним директором з питань Європи Міністерства закордонних справ Бразилії Флавіо Голдманом. Українські релігійні діячі розповіли про жахи війни в Україні та передали йому доповідь «Вплив російського вторгнення на релігійні громади в Україні» та зазначили про важливість участі Бразилії на високому рівні в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

В метрополітальному соборі Богородиці з Апаресіди відбулася Свята Меса, яку очолив Заступник Державного секретаря Ватикану архієпископ Едгар Пенья Парра. На ній був присутній також єпископ Олександр Язловецький. Ця літургія була присвячена молитві за численні жертви повені, яка ще й досі руйнує країну, але з огляду на присутність українського єпископа Едгар Пенья закликав молитися також за «мученицьку Україну». На цій зустрічі були присутні численні дипломати.

Опісля обіду українська делегація зустрілася з першим віце-президентом Комісії закордонних справа та з питань національної безпеки Палати депутатів, конгресменом Генералом Жирау. Представники ВРЦіРО запросили його відвідати Україну та закликали його докласти зусиль, щоб Бразилія прийняла участь в Глобальному саміті миру.

Це був четвертий і останній день перебування української делегації в Бразилії. Зі столиці делегація вилетіла до Сан-Паулу, де ранковою молитвою з місцевими лідерами Церков завершить свою місію та повернеться в Україну.

Поділитись
Категорія