Новини

Світ Папа: багато Східних Церков стали Церквами-мученицями

Зустрічаючись із Радою організацій, що допомагають Східним Церквам, Святіший Отець подякував їм за підтримку східних християн, які страждають від війн, закликаючи до єдності в просуванні добра, особливо для найслабших. У своєму слові він також згадав про Україну, побажавши якнайшвидшого звільнення полонених і повернення на батьківщину дітей.

Україна «Церква — критична інфраструктура, яка забезпечує здатність народу боротися і виживати», — Глава УГКЦ в інтерв’ю Укрінформу

Якщо під приводом мобілізації, ми будемо змушувати закривати парафії, ліквідовувати гуманітарні центри, тобто скорочувати гуманітарну місію соціального служіння, ми завдамо великої шкоди суспільству. Про це розповів Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у інтерв’ю Укрінформу.

Україна Папа зустрівся з родичами українських військовополонених

Під час загальної аудієнції в останню середу червня Папа Франциск вислухав свідчення групи українських жінок, близькі яких, що захищали Маріуполь, отримали в Росії судові вироки, через що не потрапляють у списки на обмін. Своїм болем і сподіваннями вони також поділилися з нашою редакцією, висловлюючи надію на те, що таки зможуть обійняти сина та коханих.

Світ Ватиканське послання на Неділю моря: шлях відкритості – це шлях надії

У посланні з нагоди цьогорічного відзначення Неділі моря Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові закликає Церкви підтримати людей моря, захищаючи їхню гідність і права, й на основі повчань і прикладу святого апостола Павла заохочує до взаємообміну та солідарності між народами.

Україна Візит кардинала Краєвського в Україну: чергова «швидка» від Папи

Під час восьмого від початку повномасштабного російського вторгнення візиту в Україну Префект Дикастерії служіння милосердя привезе черговий реанімобіль, медикаменти, а також інавгурує реабілітаційний осередок, споруджений за підтримки Папи Франциска.

МГКЄ Горянська Ротонда: нове життя старовинного храму під Покровом Богородиці

Отець Богдан Савула, настоятель старовинного храму на Закарпатті, розповідає про повсякденне життя громади, яка, хоч і не постраждала від російських обстрілів, але стала безпечним прихистком для багатьох біженців, що втікали від війни. Новим диханням для одного із найдавніших храмів України стала копія ікони Богородиці “Salus populi romani”, яку було привезено з Риму в 2012 році. Нещодавно цей храм було проголошено відпустовим місцем.