Україна Єпископ Гончарук з Харкова: ми хочемо жити, жити вільно, бо це наше право

«В Бозі людина віднайде себе, і тоді ця людина буде сильна, буде сильне серце, а сильний світ будують сильні серця», – каже в інтервʼю для Радіо Ватикану – Vatican News єпископ римо-католицької Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук, ділячись думками про досвід віри, яку випробовує і гартує жорстока дійсність. Він розповів про те, як харків’яни переживають цей важкий період, коли щоденні обстріли змушують їх знову залишати свої домівки.

Україна У Львові відбувся триденний курс «Теологія Тіла: Випливи на глибину»

«Теологія тіла» – це загальна назва 4-річних промов святого Папи Івана Павла ІІ на загальних аудієнціях, присвячених темі глибокого переживання краси християнства у всій його повноті чоловіками і жінками у сучасній загубленій культурі.

Україна Представники України взяли участь у 64-му Міжнародному військовому паломництві до Люрда

Паломництво проходило під гаслом «Прийдімо до стіп Богородиці процесійно!». У духовному слові до прочан владика Михайло наголосив: «Сьогодні ми молимося тут, у стіп Богородиці, за зцілення наших ран, перемогу та справедливий мир, за наше майбутнє».

Україна Папа: молімось за дітей України, не забуваймо про країни у стані війни

Завершуючи середову зустріч з паломниками вже традиційною згадкою про ті частини світу, що страждають від війни, Папа Франциск присвятив її дітям, розповівши про нещодавню зустріч з дітьми з України, пораненими внаслідок бомбардувань українських міст.

Україна Створено молитовний додаток PRAY4UA

22 травня міжконфесійна ініціатива «Християни для України» презентувала новий мобільний додаток «Pray4UA», призначений для щоденних молитов за Україну. У критичний час, коли Україні необхідне Боже диво, ми віримо, що молитва може стати тим потужним засобом, який приведе до змін.


Україна Папа Франциск запевнив, що постійно молиться за мир в багатостраждальній Україні

Сьогодні під час аудієнції після Меси, Папа Франциск зустрівся з представниками Римсько-католицької церкви в Україні на міжнародному конгресі на тему «Задля синодального душпастирства молоді: нові стилі та стратегії лідерства», о. Юрієм Голотюком та Анною Векіловою.

Україна Завершення візиту делегації ВРЦіРО до Бразилії: шокуючі свідчення про злочини Росії та молитва за мир під покровом Богородиці

Четвер, 23 травня, делегація Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) провела в столиці Бразилії – місті Бразиліа. Тут відбулася низка зустрічей з представниками різних Церков, уряду та парламенту.

Україна У Фастові коронували статую Богородиці, корону благословив Папа

В коментарі для Радіо Ватикану настоятель місцевої парафії та директор благодійного центру розповів про те, звідки взялася унікальна фігура, як виникла ідеї її коронувати і яким чином це пов’язане з діяльністю херсонської філії фастівського осередку святого Мартіна.