Новини

Україна Єпископ Гончарук з Харкова: ми хочемо жити, жити вільно, бо це наше право

«В Бозі людина віднайде себе, і тоді ця людина буде сильна, буде сильне серце, а сильний світ будують сильні серця», – каже в інтервʼю для Радіо Ватикану – Vatican News єпископ римо-католицької Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук, ділячись думками про досвід віри, яку випробовує і гартує жорстока дійсність. Він розповів про те, як харків’яни переживають цей важкий період, коли щоденні обстріли змушують їх знову залишати свої домівки.

Україна У Львові відбувся триденний курс «Теологія Тіла: Випливи на глибину»

«Теологія тіла» – це загальна назва 4-річних промов святого Папи Івана Павла ІІ на загальних аудієнціях, присвячених темі глибокого переживання краси християнства у всій його повноті чоловіками і жінками у сучасній загубленій культурі.

Світ Папа: молімося за мігрантів і біженців, щоб вони знайшли шанс на нове життя

«Дорогі браття й сестри, я б хотів, щоби ми цього місяця молилися за тих, хто втікає зі своєї країни», – цими словами розпочинається відеоролик, у якому Папа Франциск особисто представляє свій молитовний намір, який він пропонує на місяць червень для членів Всесвітньої мережі молитви Папи / «Апостольства молитви».

Україна Представники України взяли участь у 64-му Міжнародному військовому паломництві до Люрда

Паломництво проходило під гаслом «Прийдімо до стіп Богородиці процесійно!». У духовному слові до прочан владика Михайло наголосив: «Сьогодні ми молимося тут, у стіп Богородиці, за зцілення наших ран, перемогу та справедливий мир, за наше майбутнє».

Україна Папа: молімось за дітей України, не забуваймо про країни у стані війни

Завершуючи середову зустріч з паломниками вже традиційною згадкою про ті частини світу, що страждають від війни, Папа Франциск присвятив її дітям, розповівши про нещодавню зустріч з дітьми з України, пораненими внаслідок бомбардувань українських міст.

Україна Створено молитовний додаток PRAY4UA

22 травня міжконфесійна ініціатива «Християни для України» презентувала новий мобільний додаток «Pray4UA», призначений для щоденних молитов за Україну. У критичний час, коли Україні необхідне Боже диво, ми віримо, що молитва може стати тим потужним засобом, який приведе до змін.


Світ Папа запросив Східні Католицькі Церкви до участі в Ювілейному році

У спеціальній Буллі з нагоди проголошення Звичайного ювілею 2025 року Святіший Отець Франциск закликав Східні католицькі Церкви «відчути себе особливо бажаними в Римі». Булла «Надія ж не засоромить» була опублікована у Ватикані 9 травня з головним посланням Ювілейного року «Нагода для всіх відродити надію».

МГКЄ В Ужгороді відбулися загальні збори священиків Мукачівської греко-католицької єпархії

У цей день відбулися щорічні єпархіальні збори священників, які розпочалися Божественною Літургією, яку очолив Преосвященний владика Ніл. Опісля отці мали вільний час, щоб випити каву та поспілкуватися.

Україна Папа Франциск запевнив, що постійно молиться за мир в багатостраждальній Україні

Сьогодні під час аудієнції після Меси, Папа Франциск зустрівся з представниками Римсько-католицької церкви в Україні на міжнародному конгресі на тему «Задля синодального душпастирства молоді: нові стилі та стратегії лідерства», о. Юрієм Голотюком та Анною Векіловою.