«Еммануїл»

«Еммануїл»

Лис 25, 2020
Сьогодні маємо історію про чудову молодь із Виноградівщини. Кожна молодіжна спільнота є неповторна, особлива, як і кожна людина, що в ній бере участь. І в кожного своя історія, свій шлях творення, формування, розвитку. Ласкою Божою,з благословення владики Івана Маргітича, з дозволу отця, що на той час опікувався громадою с. Онок –о. Віктора Федорчака – в Жовтні 1995 року в нашому селі була розпочата катехизація. З перших днів заняття відвідувала велика кількість дітей, які виростали фізично й духовно. Утворивши добре зорганізовану активну молодіжну групу, вони брали участь у з’їздах молоді, таборах, фестивалях(які організовували отці Василіани).
 
Повернувшись із одної з чергових поїздок, в серпні 2000-го року, вони заявили: «Ми хочемо бути спільнотою. Ми називаємося «Еммануїл», що означає «З нами Бог»». І направду, Бог був з нами всі ці роки, провадив нас.
 
Було багато дискусій, роздумів, і врешті було визначено: -назва спільноти – «Еммануїл», - кредо: «своїм життям свідчити Христа» - емблема (прапор): на зеленому тлі Чаша з св. Тайнами і над нею білий голуб».
 
Це була нова сходинка у житті нашої спільноти. Бо все, що було спільно зорганізоване і втілене в життя, будувало ці молоді серця(фестивалі, конкурси, КВК, відпочинки, свята, олімпіади, але також і спільна молитва).
 
Багато можна перераховувати, але найбільш улюблене свято нашої молоді є Різдво. Отут проявляються всі наші неймовірні таланти: це і гарні співаки, і актори, і жартівники.
Напевне, кожен, хто був учасником цієї спільноти, має лише теплі і добрі спогади про час, проведений тут.
Хочемо з великою вдячністю згадати отців: о. Йосафата Фітеля ЧСВВ, о. Івана Бровді, о. Юрія Бровді, о. Михайла Бровді, які кожен у свій час духовно опікувалися нами і багато привнесли в нашу спільноту.Окрема велика сторінка нашого спільнотівського життя - це о. Олександр Кедик та його дружина пані Мар’яна. З ними пов’язані найяскравіші наші спогади: Фестиваль дух. Пісні в Оноці і спільні відпочинки…всього не перерахувати.
 
Наша парафія тішиться чесленними священничими покликаннями.Це також наші спільнотівці: о. Василь Реміцький, о. Тарас Бровді, о. Михайло Кіш, о. Юрій Кіш, о.Ярослав Данко, о.Павло Сосницький. Плекають свої покликання у духовних семінаріях ще 4-ро семінаристів.
 
Сьогодні нашим новим наставником є молодий, енергійний і креативний о. Олександр Егреші, і з ним ми пишемо нову сторінку нашого життя.
[ngg src="galleries" ids="507" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]
Поділитись
Категорія