25 Тра 2024
Слово дня

Бог хоче спасіння для кожної людини

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

Рим. 79 зач.; 1, 7-12.

Браття, благодать вам і мир від Бога, нашого Отця, і Господа Ісуса Христа.  Насамперед дякую Богові моєму, через Ісуса Христа, за всіх вас, що віра ваша славиться по всьому світі. Свідок бо мені Бог, якому я служу моїм духом, благовістуючи його Сина, що я безперестанно згадую вас і завжди прошу в моїх молитвах, чи нарешті пощастить мені, з волі Божої, прийти до вас, бо прагну вас бачити, щоб поділитися з вами яким духовним даром, щоб вас укріпити, тобто підбадьоритись разом з вами, спільною вірою, вашою й моєю.


Від Матея святого Євангелія читáння.

Мт. 15 зач. 5, 42-48.

Сказав Господь: Дай тому, хто в тебе просить, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся. Ви чули, що було сказано: люби ближнього свого й ненавидь ворога свого. А я кажу вам: любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас;  таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на праведних і неправедних. Бо коли ви любите тих, що вас люблять, то яка вам за це нагорода? Хіба не те саме й митарі роблять? І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайне чините? Хіба не те саме й погани роблять? Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий.

"Таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на праведних і неправедних."

В кожного з нас є загострене відчуття справедливості. Часом ми легко можемо поділити людей на праведних і не праведних. Той, хто по відношенню до мене є добрий та той, хто на мою думку, чи через мій негативний досвід для мене є поганий. В певній мірі ми ставимо себе на місце Бога, бо хочемо розсудити хто є хто, забуваючи про те, що всі ми є діти Божі. Які були викуплені дорогоцінною ціною - життям Сина Божого. Є важливо усвідомити собі, що Бог хоче вести до спасіння кожну людину, кожного в свій спосіб, хоче через різні моменти та обставини, щоб ми досвідчили Його любов, Його милосердя та свою приналежність до Нього.

О. Богдан Бакун 

Поділитись
Категорія