02 Чер 2024
Слово дня

Ісус ніколи не помиляється, коли обирає тебе

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

Рим. 81 зач.; 1, 28 – 2, 9

28. Браття, коли вони не вважали потрібним триматися правдивого пізнання Бога, видав їх на поталу їх лихих думок чинити негодяще: 29. вони повні всякої несправедливости. лукавства, захланности, злоби, повні заздрости, убивства, колотнечі, підступу, лихої волі; 30. вони обмовники, наклепники, богоненависники, зухвалі, горді, хвальки, винахідники зла, неслухняні батькам, 31. нерозумні, зрадливі, безсердечні, немилосердні. 32. Вони, хоч пізнали Божий присуд, що, хто таке чинить, заслуговує смерть, не тільки це роблять, але і схвалюють тих, що таке чинять. 1. Ось чому немає тобі оправдання, хто б ти не був, о чоловіче, що судиш; бо в чому судиш іншого, ти сам себе засуджуєш: чиниш бо те саме, що судиш; 2. ми ж знаємо, що суд Божий є по правді на тих, що таке чинять. 3. Чи думаєш про те, о чоловіче, який судиш тих, що таке чинять, і сам так робиш, що ти суду Божого уникнеш? 4. Або погорджуєш багатством його доброти, поблажливости і довготерпеливости, не знаючи, що Божа доброта тебе веде до покаяння? 5. Та ти жорстокістю твоєю і нерозкаяністю серця збираєш гнів на себе в день гніву, коли об'явиться правдивий суд Бога, 6. що воздасть кожному за його вчинками: 7. тим, що витривалістю в добрім ділі шукають слави, чести і нетління – життя вічне; 8. а сварливим та неслухняним правді, але слухняним кривді – гнів та обурення. 9. Горе й лихо на всяку душу людську, що чинить зло: на юдея перше, потім грека.

Від Матея святого Євангелія читáння.

Мт. 9 зач. 4, 18-23.

18. В той час, коли Ісус проходив попри Галилейське море, він побачив двох братів: Симона, що звався Петро, і Андрія, його брата, що кидали сіті у море, бо були рибалки, 19. і мовив до них: – Ідіть за мною, я вас зроблю рибалками людей. 20. І ті негайно кинули сіті й пішли за ним. 21. Пройшовши звідтіль далі, побачив інших двох братів: Якова, сина Заведея, та Івана, його брата, що в човні з батьком Заведеєм лагодили сіті, і їх покликав. 22. Вони зараз же, кинувши човна і свого батька, пішли слідом за ним. 23. І ходив Ісус по всій Галилеї, навчаючи по їхніх синагогах, звіщаючи добру новину про царство і зціляючи всяку хворобу та всяку недугу в народі.

Ісус ніколи не помиляється, коли обирає тебе.


Запрошення Ісуса до рибалок – це не лише запрошення до учнівства, але й до нового життя. Він не просто пропонує їм змінити свою професію, він пропонує їм стати частиною чогось більшого, бути рибалками людей. Ця історія нагадує нам, що Бог завжди запрошує нас до нових можливостей і служіння. Ісус ніколи не помиляється, коли обирає когось. Подібно до рибалок, ми можемо відповісти на Його заклик, відкинувши свої обмеження та підпорядковуючи Йому своє життя. І якщо ми це зробимо, Його благодать змінить наші життя і дозволить нам служити іншим, привертаючи їх до любові та спасіння.

о. Андрій Лендєл


Поділитись
Категорія