13 Чер 2024
Слово дня

Легкий тягар

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.


Рим. 106 зач.; 11, 13-24.

13. Браття, кажу вам, погани: оскільки я апостол поган, величатиму моє служіння, 14. надіючись, що, може, мені якось пощастить розбудити заздрість своїх, споріднених тілом, і декого з них спасти. 15. Бо коли їхнє відкинення – примирення для світу, то що буде їхнє прийняття, як не життя воскреслих з мертвих? 16. І коли перша розчина свята, то святе й тісто; і коли святий корінь, то святе й галуззя. 17. Коли ж деякі з галузок відламалися, а ти, будучи оливною дичкою, защеплений був між них і став співучасником кореня та оливкового соку, 18. не хвалися перед галуззям. А коли хвалишся, знай, що не ти носиш корінь, а корінь тебе. 19. Ти скажеш: гілля відчахнуто, щоб мене нащепити. 20. Добре. Вони відламалися за невіру, а ти стоїш завдяки вірі. Не несись, отже, високо, але бійся. 21. Бо коли Бог не пощадив природного галуззя, то може й тебе не пощадити. 22. Вважай, отже, на доброту і суворість Божу: на відпалих суворість, а на тебе доброта Божа, коли пробудеш у доброті; а коли ні, і ти будеш відтятий. 23. Та й вони, як не зостануться в невірі, будуть прищеплені, бо Бог може їх знову прищепити. 24. Бо коли ти, відтятий від дикої з природи оливки, проти природи був прищеплений до доброї оливки, скільки більше ті, що за природою будуть защеплені на власній оливці?

Від Матея святого Євангелія читáння.


Мт. 42 зач. 11, 20-26.
20. В той час Ісус почав докоряти тим містам, у яких відбулося найбільше його чуд, за те, що не покаялись:
21. Горе тобі. Хоразине! Горе тобі. Витсаїдо! Бо якби чуда, що в вас відбулися, сталися в Тирі й Сидоні, вони б давно покаялись у волосяниці та в попелі. 22. Тому кажу вам: Тирові й Сидонові судного дня легше буде, ніж вам. 23. Та й ти, Капернауме, чи хочеш піднестися до небес?
– Аж до аду зійдеш!
Бо якби чуда, які відбулися в тобі, сталися в Содомі, вона стояла б і досі. 24. Тому кажу вам: землі содомській легше буде судного дня, ніж тобі.
25. Тоді Ісус заговорив:
Я восхваляю тебе, Отче, Господи неба й землі, що затаїв єси це від мудрих та розумних і відкрив це немовлятам. 26. Так, Отче, бо так тобі було до вподоби.

Легкий тягар.

Що потрібно для того, щоб прямувати за Ісусом Христом? Взяти ярмо, і прямувати слідом за Ним. Прямувати з лагідним і сумирним серцем. Стати його учнем, і брати приклад з Учителя. Приклад котрий в кінці дасть полегшу для душі, приклад котрий перемагає смерть-воскресінням і дарує оновлене життя. Життя з Богом, для Бога і в Бозі.

о. Віктор Чубірка



Поділитись
Категорія