11 Чер 2024
Слово дня

Потреба людини

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.


Рим. 104 зач.; 10, 11 – 11, 2.


11. Браття, Писання каже: кожний, хто вірує в нього, не осоромиться. 12. Немає бо різниці між юдеєм і між греком; бо той самий Господь усіх, багатий для всіх, хто його призиває; 13. бо кожний, хто призове ім'я Господнє, спасеться.
14. Як же призиватимуть того, в кого не увірували? Як увірують у того, про кого не чули? І як почують без проповідника? 15. І як будуть проповідувати, коли не будуть послані? Як написано: які гарні ноги тих, що благовістять добрі новини! 16. Та не всі послухали євангелія. Бо Ісая каже: Господи, хто повірив тому, що ми чули? 17. Віра, отже, від слухання, а слухання через слово Христове. 18. Та я питаю: хіба вони не чули? Таж: По всій землі рознісся їхній голос,їхні слова – в кінці світу. 19. І ще кажу: може, не зрозумів Ізраїль? Але Мойсей перший мовив: Я викличу у вас заздрість не народом,збуджу ваш гнів народом нерозумним. 20. А Ісая насмілюється і мовить: Найшли мене ті, що мене не шукали.Я об'явився тим, що про мене не питали. До Ізраїля ж каже: 21. увесь день я простягав свої руки до неслухняного й упертого народу. 1. Отож питаю: чи не відкинув Бог народ свій? Ніколи в світі! Бо і я ізраїльтянин, з роду Авраама, з коліна Веніямина. 2. Бог не відкинув свого народу, що наперед вибрав. Чи ж ви не знаєте, що Писання про Іллю говорить, коли він скаржиться до Бога на Ізраїля.

Від Матея Святого Євангелія читання

Матея 11,16-20.


1. До кого б мені прирівняти рід цей? Він подібний до дитинчат, які сидять на майданах та вигукують до інших, 2. кажучи: Ми вам на сопілці грали, та ви не танцювали; ми жалобної вам співали, та ви не били себе в груди. – 3. Прийшов бо був Йоан, що не їв, не пив, і вони кажуть: Він біса має. 4. Прийшов Син Чоловічий, що їсть і п'є, і вони кажуть: Оцей чоловік ненажера й винопивець, приятель митарів і грішників! І виправдалась мудрість власними ділами.” 5. Тоді Ісус почав докоряти тим містам, у яких відбулося найбільше його чуд, за те, що не покаялися.

Потреба людини

  Що найбільше потребує людина? Часто в моєму і твоєму житті нам важко догодити. Догодити в їжі, в одягу, в ліках і інших життєвих потребах. Але як часто я і ти догоджаю своїй безсмертній душі? Немає нічого кращого ніж догодити душі через Святі Тайни: Тайни Покаяння та Тайни Євхаристії. Догодити через приватну молитву-діалог з Богом, котрий благословляє по-житті. Сьогодні розважаймо про потреби нашої душі, а не тіла.


о. Віктор Чубірка

Поділитись
Категорія