01 Чер 2024
Слово дня

Слово – великий дар

0:00
/

До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

Рим. 84 зач.; 3, 19-26.19.

Браття, ми знаємо, що все, що закон говорить, тим, які під законом, говорить, щоб усякі уста замовкли і щоб увесь світ визнав себе винним перед Богом; 20. бо ніхто не оправдається перед ним ділами закону: законом бо гріх пізнається. 21. Тепер же без закону явилася Божа справедливість, засвідчена законом і пророками; 22. справедливість Божа через віру в Ісуса Христа для всіх, хто вірує, бо нема різниці. 23. Всі бо згрішили й позбавлені слави Божої, 24. і оправдуються даром його ласкою, що через відкуплення в Ісусі Христі: 25. якого видав Бог як жертву примирення, в його крові, через віру, щоб виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх, 26. за час довготерпіння Божого, щоб виявити свою справедливість за нинішнього часу, щоб він був справедливий і оправдував того, хто вірує в Ісуса.

Від Матея святого Євангелія читáння.

Мт. 20 зач. 7, 1-8.

1. Сказав Господь: Не судіте, щоб вас не судили; 2. бо яким судом судите, таким і вас будуть судити, і якою мірою міряєте, такою і вам відміряють. 3. Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці не бачиш? 4. Або як можеш твоєму братові сказати: дай, вийму скалку в тебе з ока, як он колода в твоїм оці ? 5. Лицеміре! Вийми спершу із свого ока колоду і тоді побачиш, як вийняти з ока брата твого скалку. 6. Не давайте святого псам, і не кидайте перел ваших перед свиньми, щоб не потоптали їх ногами і, обернувшись, не роздерли вас. 7. Просіть, і дасться вам; шукайте, і найдете; стукайте, і відчинять вам. 8. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, находить; хто стукає, тому відчинять.

Слово – великий дар

Наше слово, яке виходить із наших вуст, має потужну силу. Людське слово може давати життя, і навпаки, забирати його. Наші судження певних ситуацій та людей завжди присутні в нашому житті, але чи добре слово, чи погане дуже часто залежить від нашого вибору. Сьогоднішнє слово акцентує нашу увагу на цьому. Що сьогодні обираю я? Чи благословити, чи проклясти? Добре слово сказати про когось чи погане? Осудити чи виправдати? Поглянувши на наше щоденне життя, навіть досить побожне, ми бачимо, де двоє зберуться, ніколи не обійдеться, щоб третього не осудили. Ісус каже нам: "Де двоє, троє зібрані в Ім'я Моє, там Я серед них." Тож, використовуймо наше слово як великий дар, щоб будувати одне одного та підтримувати.

о. Андрій Лендєл



Поділитись
Категорія