08 Лип 2024
Слово дня

Знак Йони: Непомітні чудеса Божої любові в нашому повсякденні

0:00
/

До Корінтян першого послання святого апостола Павла читáння.

1 Кор. 142 зач.; 9, 13-18.
13. Браття, хіба не знаєте, що ті, які працюють коло святого, їдять із святого і ті, які служать жертовникові, мають частку з жертовника? 14. Так само й Господь велів тим, що проповідують Євангеліє, з Євангелія жити.
15. Та я не користався тим і не тому пишу, щоб було так зо мною. Волію бо скорше вмерти, ніж щоб хто відібрав у мене ту мою славу. 16. Бо коли я проповідую Євангеліє, нема мені від того слави, бо це мій обов'язок. І горе мені, коли б я не проповідував Євангелія. 17. Коли б я робив це добровільно, я мав би нагороду; коли ж це не з власної волі, я виконую доручену роботу. 18. Яка ж тоді для мене нагорода? Та, що, проповідуючи Євангеліє, я його викладаю даром, щоб не користатися правом, яке маю з Євангелія.

Від Матея святого Євангелія читáння.

Мт. 65 зач. 16, 1-6.
1. В той час приступили до Ісуса фарисеї та садукеї, і, спокушаючи його, просили, щоб показав їм знак з неба. 2. А він у відповідь сказав їм:
– Як настане вечір, ви кажете: буде гарна погода, бо червоне небо; 3. а вранці: сьогодні буде негода, бо небо щось червонясто похмуре. То вигляд неба ви вмієте розпізнавати, а знаків часу ви не здатні розпізнавати? 4. Рід лукавий і перелюбний шукає знаку, але знаку йому не дасться, хіба що знак Йони.
І покинув їх і пішов звідти.
5. Коли перепливали учні на той бік, забули взяти хліба. 6. Ісус сказав їм:
– Глядіть, бережіться закваски фарисейської і садукейської.

Знак Йони: Непомітні чудеса Божої любові в нашому повсякденні

Ісус, завершуючи своє служіння в Галилеї, стикається з духовною сліпотою релігійних лідерів фарисеїв і садукеїв, яку порівнює з невірністю предків, описаною у Второзаконні. Відмовляючись дати їм знамення, крім "знаку Йони", Він пророкує про свою смерть і воскресіння - остаточне знамення для невіруючих. Попри людську невірність, Бог залишається вірним своєму плану спасіння, реалізуючи його через хрест і воскресіння Христа. Бог запрошує нас і сьогодні до Божої любові і закликає відповісти на неї.
Бог говорить до нас постійно, але ми часто не помічаємо цього, шукаючи незвичайних знаків. Як за часів Христа, ми очікуємо чогось особливого, замість того щоб бачити Бога у повсякденні. Часто лише кризи змушують нас переосмислити життя. Варто навчитися помічати Божі знаки у буденності, адже кожна мить життя – прояв Божої любові.
о. Михайло Джіджіна
Поділитись
Категорія