Слово дня

Слово дня
30 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/неділя 6 по ЗСД__mz.mp3[/audio]

    Ісус побачив віру тих, які несли розслабленого. Яка була їх віра?
    Сильна, покірна і дієва, бо вони вірили в силу і благодать Ісуса Христа. Така віра ніколи не боїться перешкод на дорозі до Христа. А яка моя віра?

    о. Михайло Рацин


Слово дня
29 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Субота 6 по ЗСД (Петра і Павла)__ed.mp3[/audio]

    Церква, заснована Ісусом Христом, має скарб. Цим скарбом є Святі Таїнства, які є таїнством зустрічі Бога і людини.
    Користуймося цим великим даром, щоб пізнати, що Бог живий.

    о. Михайло Рацин


Слово дня
28 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/п'ятниця 6 по ЗСД__h2.mp3[/audio]

    У сьогоднішній притчі Ісус говорить, що заради того, щоб увійти в Царство Боже, варто пожертвувати всім, бо воно є найпрекраснішою перлиною.
    Цікаво, що перлин є багато, а лиш одна з них дорогоцінна. Інакше кажучи, у цьому світі є багато прекрасних речей, але найбільша краса полягає у прийнятті волі Божої.

    о. Михайло Рацин
Слово дня
27 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/четвер 6 тижня по ЗСД__na.mp3[/audio]

    Пояснюючи притчу про кукіль, Ісус застерігає нас, що судити має право лише Бог. Бо лиш Він може досконало відрізнити зло від добра. Тому ця притча є одночасно застереженням не судити людей і попередженням, що в кінці суд чекає кожного.

    о. Михайло Рацин


Слово дня
26 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Середа 6 тижня по ЗСД__ox.mp3[/audio]

    Притча про закваску вчить нас двох речей: перше, що Царство Боже діє постійно невидимо; і друге, коли в житті є моменти, що дія Царства є цілком очевидна настільки, що це може бачити кожний. Нехай девізом сьогоднішнього дня і всього нашого життя буде правило святого Бенедикта: "МОЛИСЯ І ПРАЦЮЙ".

    о. Михайло Рацин

Слово дня
25 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Вівторок 6 по ЗСД__ip.mp3[/audio]

    Дуже часто ми хочемо все відразу. Сьогоднішня притча про кукіль демонструє нам велику любов Бога до людини. Любов, яка здатна чекати і не робить насилля, адже любов довготерпелива. Саме так Бог очікує нашого навернення. Можливо, сьогодні саме цей день, коли я прийму рішення відповісти на Божу любов.

    О. Михайло Рацин

Слово дня
24 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Різдво Івана Хрестителя__r8.mp3[/audio]

    Велич кожного із нас є у відкритті власного покликання, яке є від Бога. Бути великим означає знайти зміст свого життя і полюбити, власне, те для чого мене призначив сам Господь. Святий Дон Боско говорив, що "святість полягає в сумлінному виконанні наших щоденних обов'язків".Тому проживімо цей день у смиренному прийнятті життєвих подій, пам'ятаючи, що за ними стоїть сам Бог.

    О. Михайло Рацин

Слово дня
23 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/неділя 5 по ЗСД__yp.mp3[/audio]

    Ісус визволяє двох біснуватих, демонструючи свою владу над злом. Сьогодні це нагадує нам, що Христос може допомогти нам впоратися з будь-якими викликами, такими як: тривога, депресія або різного роду залежності. Ми покликані звертатися до Нього за силою і підтримкою, знаючи, що Він здатний звільнити нас від будь-якого тягаря. Наша віра та взаємна підтримка можуть стати джерелом надії у найскладніших обставинах.

    о. Віталій Мазур

Слово дня
22 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Субота 5 по ЗСД__z6.mp3[/audio]

    Ісус кличе Матвія, митника, стати Його учнем, незважаючи на його минуле.
    Сьогодні ця подія нагадує нам, що ми всі гідні Божої любові і можемо почати нове життя, не зважаючи, яким воно було до зустрічі з Ісусом.
    Боже любов доступна всім і наше завдання - нести цю любов тим, хто її ще не зрозумів!

    о. Віталій Мазур

Слово дня
21 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/П'яфтниця 5 по ЗСД__dh.mp3[/audio]

    Ісус розповідає притчу про сіяча, показуючи нам, як по-різному люди приймають і реагують на Боже слово. У сучасному світі, сповненому шуму та відволікань, ми маємо бути тими, хто слухає з відкритим серцем, приймає слово і дає йому рости в нашому житті. Лише тоді ми зможемо приносити рясні плоди, змінюючи себе і світ навколо.


    о. Віталій Мазур

Слово дня
20 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Четвер 5 по ЗСД__y3.mp3[/audio]

    Сьогодні Господь нагадує нам, що справжня родина – це ті, хто слухає і виконує Божу волю. Він закликає нас розширити наше розуміння сім'ї, включивши в нього всіх, хто живе за принципами любові і милосердя. Сьогодні, в епоху соціальних мереж і віртуальних контактів, ми повинні прагнути до справжньої єдності та підтримки, будуючи справжню родину у Христі.


    о. Віталій Мазур

Слово дня
19 Чер 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Середа 5 тижня по ЗСД__uw.mp3[/audio]

    Сьогодні Ісус наголошує на важливості внутрішньої переміни і щирої віри, а не лише зовнішніх знаків і чудес. Він застерігає нас від пустого пошуку знамень, закликаючи натомість до глибокого духовного оновлення. У сучасному світі, сповненому інформаційного шуму і поверхневих вражень, ми повинні прагнути до справжньої зміни серця і життя, щоб стати правдивими свідками Божої любові.

    О. Віталій Мазур