Слово дня

Слово дня
31 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/п'ятниця 2 тижня ЗСД__fi.mp3[/audio]

    Сьогоднішнє слово запрошує нас до серйозності та нової дійсності про піст. Ісус пояснює учням як мають постити. Між учнями витворилось певне змагання – хто більше часу нічого не їстиме. Можливо, витривалий вважався досконалішим. Христос бачив ці перегиби і Його навчання щодо їжі є помірковане. Він схвалює умертвлення в споживанні їжі, осуджує зажерливість, бенкетування одних і голодних інших. Однак Христос приносить нове розуміння посту. Головний наголос ставить на очищення, вдосконалення душі, очищення від гріха. Добре поступає той, хто вміє постити і тілесно, і духовно. Одне одному не протирічить, а навпаки – допомагає.

    о. Андрій Лендєл

Слово дня
30 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Четвер 2 тижня по ЗСД Євхаристія__7e.mp3[/audio]

    Сьогодні на це свято Тіла і Крові Христа, ми які з’єднуємося з Ісусом у Євхаристії можемо запитати себе через сьогоднішнє слово. Що дає життя мені саме сьогодні? Яку спрагу я втамовую сьогодні? Образ хліба Ісус розшифровує одразу: «Хліб, що його Я дам, це – Тіло Моє за життя світу». Ісус і лише Він може наповнити моє життя. Тільки Бог. Тільки Ти. Все інше перестає бути важливим. Це фундаментальний досвіт віри, яка є зустріччю Осіб, а не прийняття суджень, правил, заповідей, традицій, обрядів тощо. Віра – не в тому, щоб приліпитися до якихось «речей» чи до «цінностей», а в тому, щоб вибрати особу Ісуса Христа, внутрішньо приліпитися до Нього. Віра є досвідом того, що ти Ним (Христом) вибраний. І в Ньому (в Дусі). Тому, сьогодні можемо подякувати Господу за Його велику любов до нас через Євхаристію. 

    о. Андрій Лендєл


Слово дня
29 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Середа 2 тижня по ЗСД__nh.mp3[/audio]

    Як дуже важливо  мати відкрите вухо до Божого слова. Наша любов до Господа проявляється тоді, коли вміємо слухати та довіряти Його святій волі. Ми можемо мати дуже багато благословень від Бога і користати з них ціле наше життя, але дуже важливо, щоб ми змогли побачити це і подякувати Йому. Тому, сьогодні коли чуємо це слово, то не можемо дозволити собі бути духовно сліпими і глухими. Важливою є наша постійна готовність, відкритість комусь допомагати та послужити. 

    о. Андрій Лендєл

Слово дня
28 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/вівторок 2 тижня по ЗСД__7x.mp3[/audio]

    Як я сьогодні можу відповісти на це слово Боже? Як виконувати Божу волю у своєму житті? Це найперше пізнати самого себе у Слові, яке стало плоттю - Ісусі, який є дорогою, правдою та життям. Це віддатися у руки Божі через довіру до Його слова. Навіть у цих реаліях, яких ми живемо маємо виконувати волю Божу. Бо воля Отця, щоб людина була щаслива і жила згідно Його Закону Любові. Тому, лише тоді коли будемо любити зможемо увійти у Царство Боже

    о. Андрій Лендєл

Слово дня
27 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Понеділок 2 по ЗСД__du.mp3[/audio]

    Що таке Царство Боже? Де його шукати? Ця тема євангельської розповіді дуже широка та глибока. Господь запрошує нас сьогодні через це слово увійти у нову дійсність та бачення навколо нас усього того, що нас оточує. Царство Боже є всередині нас, коли ми які є слухачами Слова Божого дозволимо Духу Святому очистити наш розум, почуття, та волю. Тоді і лише тоді буде навколо нас Царство любові Отця, Сина і Духа Святого. Навчімося ставити правильні приорітети у нашому житті та довіритися Богу.

    о. Андрій Лендєл

Слово дня
26 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Неділя 1 по ЗСД__18.mp3[/audio]

    У світі і в нашому суспільстві розвинені "торгівельні" (споживацькі) відносини. Кожен хоче зайняти як найвигіднішу позицію для нього. Це не лише на якомусь фінансовому ринку, чи в бізнесі, чи як купити дешевше, а продати дорожче, але і в повсякденному житті. Робиш добру справу для когось і чекєш, що та особа має зробити щось у відповідь. Або навіть тебе хтось просить про якусь послугу і в голові вже собі прораховуєш шо маєш отримати натомість. Навіть в церкві ми починаємо часом торгуватися з Богом: а що буду мати за те що я сьогодні виявив таку милість і прийшов до церкви в будні дні? Або: стільки ходжу молюся, сповідаюся, роблю часом добрі справи, Боже, тепер ти мені повинен дати життя без проблем, добре здоров'я і ще багато чого. Часом є розчарування, є зневіра бо Бог не виправдовує моїх очікувань.

    Бог пропонує нам вічне життя не потребуючи нічого взамін, просто так. Тому є важливо усвідомити, що я роблю добрі речі, роблю добрі справи, пробую жити християнським життям не тому що це потрібно Богові, але це потрібно мені, щоби пізнати Бога, який любить мене просто так.

    О. Богдан Бакун

Слово дня
25 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Субота 1 по ЗСД__mp.mp3[/audio]

    В кожного з нас є загострене відчуття справедливості. Часом ми легко можемо поділити людей на праведних і не праведних. Той, хто по відношенню до мене є добрий та той, хто на мою думку, чи через мій негативний досвід для мене є поганий. В певній мірі ми ставимо себе на місце Бога, бо хочемо розсудити хто є хто, забуваючи про те, що всі ми є діти Божі. Які були викуплені дорогоцінною ціною - життям Сина Божого. Є важливо усвідомити собі, що Бог хоче вести до спасіння кожну людину, кожного в свій спосіб, хоче через різні моменти та обставини, щоб ми досвідчили Його любов, Його милосердя та свою приналежність до Нього.

    О. Богдан Бакун 

Слово дня
24 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/П'ятниця 1 тижня по ЗСД__jo.mp3[/audio]

    Кожен із нас має певні свої обов'язки і, часом, може прибігати до клятви заради їх виконання. Людина через клятву бере, або покладає на себе зобов'язання щодо речей, які виконати часом не в її силах. Може залежна людина клястися, що завтра не буде випивати, чи грати в азартні ігри, чи вживати наркотики, але без допомоги когось зробити те чи інше їй не під силу. Важливо визнавати правду про себе — я не всемогутній, я не досконалий, але потребую когось іншого - Ісуса який може навчити мене бути вірним та досконалим.

    о. Богдан Бакун

Слово дня
23 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/четвер 1 тижня по ЗСД__tf.mp3[/audio] hgfhgfj

    З одного боку нам здається не можливим так радикально виконати це слово. Відрубати собі руку, чи вирвати око. Тоді виникає питання: чому Бог так каже? Хоче щоб ми були людьми з інвалідністю? Зовсім ні, але є важливо відкрити, що мене віддаляє від Бога. Мої пожадливі, зависливі очі чи можливо руки, які тягнуться до злого!?

    Є важливо бути радикальними щодо гріха, в який можемо впасти і через який можемо втратити Царство Небесне.

    о. Богдан Бакун

Слово дня
22 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Середа 1 По ЗСД__mu.mp3[/audio]

    Проблема Фарисеїв була і є в тому, що вони намагаючись бути досконалими виконавцями "правил про Бога", не знали справжнього Бога. Метою їхнього життя було чітко виконати закон не дивлячись ні на що. Для Бога найважливіше це людина, та зустріч з нею. Для того Він творить цей світ та людину. Споглядаючи все творіння, ми захоплюємося Ним. А у Фарисеїв Бог тебе благословляв, лише коли ти все робив чітко і правильно. Якщо грішиш - Бог тебе карає. Ісус показує щось зовсім інше, можливість пізнати Його як Люблячого та Милосердного.

    о. Богдан Бакун

Слово дня
21 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Вівторок 1-го тижня по Зісланні__dl.mp3[/audio]

    Що спонукає йти людину за Ісусом?  Найбільше і найчастіше це певне випробування, яке приходить до життя. Напевно, йду за Ісусом, бо хочу мати користь: бути ситим, не мати проблем, бути здоровим та щасливим. Або ж я хочу йти за Ісусом тому, що люблю, тому, що Він не залишає мене, тому що з Ним можу перейти через різні складнощі свого життя. 

    о. Богдан Бакун

Слово дня
20 Тра 2024
  • [audio]https://mgce.uz.ua/images/summernote/blog/Понеділок Святого Духа__fd.mp3[/audio]

    В нашому житті для Бога немає нічого неможливого. Багато разів ми стикаємося з тим, що я є безсилий щось змінити, вплинути на певні життєві обставини. Ми виснажуємося, висихаємо, немов квітка на палючому сонці, яку довго не поливали. Боже, сьогодні дивлячись на наше життя потребуємо Тебе, потребуємо Твого Духа Святого який може відновити нас, спасати нас постійно коли будемо впадати.

    о. Богдан Бакун